Įdaryta paprika su žaliaisiais obuoliais ir graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Įdaryta paprika su žaliaisiais obuoliais ir graikiniais riešutais

Pipirų sezonas trunka vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje. Šiuo laikotarpiu galite kasdien mėgautis jų patiekalais, nesibaimindami dėl šeimos biudžeto, nes paprikos šiuo metu nėra brangios. Tačiau net ir žiemos metu galite sau leisti mėgautis patiekalais iš paprikų, jei sezono metu jas paruošite iš anksto, pavyzdžiui, užšaldysite. Prieš šaldymą nulupkite paprikas nuo sėklų šerdies ir sudėkite paprikas vieną į kitą, kad jos neužimtų daug vietos šaldiklyje. Užšaldytos paprikos nepraranda sveikųjų savybių.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.44/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Įdaryta paprika su žaliaisiais obuoliais ir graikiniais riešutais Žingsnis 1
Perpjaukite paprikas išilgai per pusę, kad susidarytų laiveliai. Išimkite sėklas, bet nepašalinkite žalios uodegėlės.

Žingsnis 2

Įdaryta paprika su žaliaisiais obuoliais ir graikiniais riešutais Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Riešutus susmulkinkite virtuviniu kombainu arba trintuvu iki vidutinio dydžio trupinių. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą. Smulkiai supjaustykite žoleles.

Žingsnis 3

Įdaryta paprika su žaliaisiais obuoliais ir graikiniais riešutais Žingsnis 3
Nulupkite obuolius nuo šerdies, supjaustykite kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite obuolius, riešutus, česnaką, žoleles, druską ir prieskonius pagal skonį bei sūrį. Dalį sūrio palikite pabarstymui.

Žingsnis 4

Įdaryta paprika su žaliaisiais obuoliais ir graikiniais riešutais Žingsnis 4
Įdarykite paprikas obuolių įdaru ir sudėkite į kepimo skardą. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pabarstykite paprikų puseles likusiu sūriu ir kepkite 40 min. 180 °C temperatūros orkaitėje, kol lengvai apskrus sūriu. Iškeptas paprikas sudėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, įdarytos daržovės, paprasta, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, ryžių patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos