Publikavimo data: 2025-08-20
Įdaryta paprika su žaliaisiais obuoliais ir graikiniais riešutais
Pipirų sezonas trunka vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje. Šiuo laikotarpiu galite kasdien mėgautis jų patiekalais, nesibaimindami dėl šeimos biudžeto, nes paprikos šiuo metu nėra brangios. Tačiau net ir žiemos metu galite sau leisti mėgautis patiekalais iš paprikų, jei sezono metu jas paruošite iš anksto, pavyzdžiui, užšaldysite. Prieš šaldymą nulupkite paprikas nuo sėklų šerdies ir sudėkite paprikas vieną į kitą, kad jos neužimtų daug vietos šaldiklyje. Užšaldytos paprikos nepraranda sveikųjų savybių.
Žingsnis 1
Perpjaukite paprikas išilgai per pusę, kad susidarytų laiveliai. Išimkite sėklas, bet nepašalinkite žalios uodegėlės.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Riešutus susmulkinkite virtuviniu kombainu arba trintuvu iki vidutinio dydžio trupinių. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą. Smulkiai supjaustykite žoleles.
Žingsnis 3
Nulupkite obuolius nuo šerdies, supjaustykite kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite obuolius, riešutus, česnaką, žoleles, druską ir prieskonius pagal skonį bei sūrį. Dalį sūrio palikite pabarstymui.
Žingsnis 4
Įdarykite paprikas obuolių įdaru ir sudėkite į kepimo skardą. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pabarstykite paprikų puseles likusiu sūriu ir kepkite 40 min. 180 °C temperatūros orkaitėje, kol lengvai apskrus sūriu. Iškeptas paprikas sudėkite į lėkštę.
Kategorijos