Publikavimo data: 2024-03-30
Įdaryta samosa
Samsa su malta mėsa yra sultingas klasikinis pyragas, populiarus uzbekų nacionalinėje virtuvėje. Plikytos samsos su malta mėsa receptui reikia mėsos ir svogūnų įdaro bei sluoksniuotos tešlos. Patiekalo gaminimas namuose užtrunka šiek tiek daugiau nei valandą. Pasigaminti skanų užkandį pavyks net pradedantiesiems kulinarams. Tešlos nebūtina gaminti patiems, galima nusipirkti jau paruoštos sluoksniuotos tešlos, tereikia ją išimti iš pakuotės ir atšildyti.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į faršą sudėkite svogūnus, česnakus, druską, pipirus ir petražoles, išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir 10-15 min. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite samosas. Atšildytą sluoksniuotą tešlą susukite į standų ritinėlį ir supjaustykite apskritimais. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite plokštainį. Iš šaldytuvo išimkite įdarą ir šaukštu dėkite ant iškočiotų gabalėlių. Apskritimų kraštus sudrėkinkite vandeniu, kad jie lengviau suliptų. Padarykite trikampio formos samosas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite samosas ant kepimo skardos, patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos