Įdaryta samosa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Įdaryta samosa

Samsa su malta mėsa yra sultingas klasikinis pyragas, populiarus uzbekų nacionalinėje virtuvėje. Plikytos samsos su malta mėsa receptui reikia mėsos ir svogūnų įdaro bei sluoksniuotos tešlos. Patiekalo gaminimas namuose užtrunka šiek tiek daugiau nei valandą. Pasigaminti skanų užkandį pavyks net pradedantiesiems kulinarams. Tešlos nebūtina gaminti patiems, galima nusipirkti jau paruoštos sluoksniuotos tešlos, tereikia ją išimti iš pakuotės ir atšildyti.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sezamas, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdaryta samosa Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į faršą sudėkite svogūnus, česnakus, druską, pipirus ir petražoles, išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir 10-15 min. padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Įdaryta samosa Žingsnis 2
Paruoškite samosas. Atšildytą sluoksniuotą tešlą susukite į standų ritinėlį ir supjaustykite apskritimais. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite plokštainį. Iš šaldytuvo išimkite įdarą ir šaukštu dėkite ant iškočiotų gabalėlių. Apskritimų kraštus sudrėkinkite vandeniu, kad jie lengviau suliptų. Padarykite trikampio formos samosas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite samosas ant kepimo skardos, patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 30 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos