Įdaryta vištiena orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Įdaryta vištiena orkaitėje

Šis įdarytos vištos, keptos sveikos, receptas yra greitesnė tradicinio JAV ir Europoje kepamo kalėdinio kalakuto versija. Jei orkaitėje iškepsite visą įdarytą vištą, gausite ir mėsos patiekalą, ir garnyrą - paukštį galite įdaryti daržovėmis, ryžiais, riešutais ir džiovintais vaisiais. O jei orkaitėje įdarytą viščiuką gaminsite su moliūgu, jis puikiai tiks amerikiečių mėgstamiausioms rudens šventėms - Helovinui arba Padėkos dienai.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdaryta vištiena orkaitėje Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus prieskonius. Į dubenėlį su marinatu supilkite sojų padažą, garstyčias, medų, druską, pipirus, cinamoną, muskatą, žolelių prieskonius ir smulkintą česnaką. Švelniai išmaišykite silikonine mentele.

Žingsnis 2

Įdaryta vištiena orkaitėje Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Įmerkite viščiuką į marinatą ir mišiniu aptepkite skerdeną, kad ji būtų visiškai padengta marinatu, įskaitant ir vidų. Leiskite vištienai marinuotis 1,5 valandos arba ilgiau.

Žingsnis 3

Įdaryta vištiena orkaitėje Žingsnis 3
Paruoškite moliūgų įdarą. Obuolius supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Suberkite druską, cukrų, cinamoną, medų ir išmaišykite. Tada į obuolius sudėkite moliūgą ir vėl išmaišykite.

Žingsnis 4

Įdaryta vištiena orkaitėje Žingsnis 4
Įdarykite vištieną. Išimkite viščiuką iš marinato ir į vidų įdarykite faršu. Apvyniokite odą aplink kraštus ir tvirtai užveržkite dantų krapštukais.

Žingsnis 5

Įdaryta vištiena orkaitėje Žingsnis 5
Kepkite įdarytą vištieną orkaitėje. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Vištieną patepkite marinatu ir įdėkite į kepimo rankovę. Rankovės kraštus sutvirtinkite plastikiniais spaustukais. Dėkite viščiuką į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Tada ištraukite vištieną, perpjaukite rankovę, išleiskite garus ir dar 20 min. palaikykite orkaitėje, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos