Publikavimo data: 2024-05-25
Įdaryta vištiena orkaitėje
Šis įdarytos vištos, keptos sveikos, receptas yra greitesnė tradicinio JAV ir Europoje kepamo kalėdinio kalakuto versija. Jei orkaitėje iškepsite visą įdarytą vištą, gausite ir mėsos patiekalą, ir garnyrą - paukštį galite įdaryti daržovėmis, ryžiais, riešutais ir džiovintais vaisiais. O jei orkaitėje įdarytą viščiuką gaminsite su moliūgu, jis puikiai tiks amerikiečių mėgstamiausioms rudens šventėms - Helovinui arba Padėkos dienai.
Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus prieskonius. Į dubenėlį su marinatu supilkite sojų padažą, garstyčias, medų, druską, pipirus, cinamoną, muskatą, žolelių prieskonius ir smulkintą česnaką. Švelniai išmaišykite silikonine mentele.
Žingsnis 2
Marinuokite vištieną. Įmerkite viščiuką į marinatą ir mišiniu aptepkite skerdeną, kad ji būtų visiškai padengta marinatu, įskaitant ir vidų. Leiskite vištienai marinuotis 1,5 valandos arba ilgiau.
Žingsnis 3
Paruoškite moliūgų įdarą. Obuolius supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Suberkite druską, cukrų, cinamoną, medų ir išmaišykite. Tada į obuolius sudėkite moliūgą ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 4
Įdarykite vištieną. Išimkite viščiuką iš marinato ir į vidų įdarykite faršu. Apvyniokite odą aplink kraštus ir tvirtai užveržkite dantų krapštukais.
Žingsnis 5
Kepkite įdarytą vištieną orkaitėje. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių pagal Celsijų. Vištieną patepkite marinatu ir įdėkite į kepimo rankovę. Rankovės kraštus sutvirtinkite plastikiniais spaustukais. Dėkite viščiuką į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Tada ištraukite vištieną, perpjaukite rankovę, išleiskite garus ir dar 20 min. palaikykite orkaitėje, kol paruduos.
Kategorijos