Publikavimo data: 2024-06-13
Įdarytas kalakutienos kotletas
Skanūs kalakutienos kotletai yra labai švelnūs, sultingi ir sotūs. Kategoriškai nerekomenduojama į maltą mėsą dėti svogūnų, česnakų ir duonos, kitaip kotletai atrodys kaip paprasti kotletai. Norint paruošti šiuos "tinginius" kotletus, maltą mėsą reikia gerai išmušti. Plokšti, apvalūs kotletai, kepti triguboje duonoje, viduje būna sultingi, o išorėje - auksiniai traškūs. Kotletus patiekite su bulvių, makaronų, šviežių arba marinuotų daržovių garnyru.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite kalakutienos faršą su druska, kariu ir pipirais. Mėsytę apskrudinkite 8-10 kartų: pakelkite ir stipriai įmeskite į dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo ingredientus. Kukurūzų dribsnius sutrinkite į stambius trupinius kočėlu arba grūstuvu. Lengvai įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 3
Suformuokite kotletus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus, dar 2-3 kartus juos pamuškite ir šiek tiek paspauskite, kad gautųsi apvalūs, plokšti paplotėliai.
Žingsnis 4
Paruoškite kotletus. Kiekvieną kotletą pamirkykite miltuose, tada įmuškite kiaušinį ir apvoliokite kukurūzų dribsniuose. Kepkite kotletus įkaitintame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Kategorijos