Publikavimo data: 2024-05-25
Įdarytas moliūgas
Įdarytas moliūgas nėra labiausiai paplitęs šventinis patiekalas, ir tai sunku paaiškinti, nes daržovę galima įdaryti bet kuo - nuo mėsos iki vaisių. Be to, moliūgas labai gerai veikia žmogaus organizmą: stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, gerina miegą ir net valo inkstus bei kepenis. Skanaus patiekalo gaminimas neužims daug laiko, o galiausiai gausite ir sveiką skanėstą, ir šventinio stalo puošmeną.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite ant didelės ugnies alyvuogių aliejuje apie 3-4 min. Į mėsą sudėkite svogūnus ir morkas ir viską kartu kepkite dar apie 5 min. Nuimkite mėsą ir daržoves nuo ugnies, įberkite druskos, pipirų, sudėkite bulves ir viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Moliūgą palikite kepti. Paruoštą moliūgą pripildykite įdaro, įpilkite 100-150 ml vandens, ant viršaus išdėliokite žoleles. Indą uždenkite dangčiu ir moliūgo dugną patepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite jį į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 2,5 valandos.
Kategorijos