Įdarytas moliūgas "Dėžutė" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Įdarytas moliūgas "Dėžutė"

Jūsų svečiai yra įpratę prie visų patiekalų, kuriuos patiekiate įprastuose induose, bet dabar įsivaizduokite jų džiaugsmą ir nuostabą, jei patiekite švelnius vištienos krūtinėlės gabalėlius su sultingais pomidorais, su aromatingais moliūgų kubeliais, su keptais svogūnais ir česnakais, alyvuogių aliejuje, keptame moliūge! Tai bus labai originalu ir įspūdinga.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdarytas moliūgas "Dėžutė" Žingsnis 1
Svogūną, česnaką ir vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Į didelį katilą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps permatomas, suberkite česnaką, o kai tik pradės kvepėti, sudėkite vištienos krūtinėlę.

Žingsnis 2

Įdarytas moliūgas "Dėžutė" Žingsnis 2
Kai mėsa įgaus šviesią spalvą, sudėkite smulkintus pomidorus ir troškinkite 10 minučių. Paruoštą moliūgą supjaustykite mažais kubeliais ir troškinkite dar 10 minučių, supilkite šviežiai supjaustytas žoleles, ciberžolę, druską ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Įdarytas moliūgas "Dėžutė" Žingsnis 3
Turėtų gautis sultinga masė, bet jei matote, kad skysčio nepakanka, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio arba vandens. Dabar atsargiai perkelkite įdarą į paruoštą moliūgą, viršų apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir patepkite moliūgo išorę.

Žingsnis 4

Įdarytas moliūgas "Dėžutė" Žingsnis 4
Pašaukite moliūgą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 60 minučių. Viršutinę moliūgo "dangčio" dalį padėkite ant šalia esančios kepimo skardos ir kepkite atskirai. Patikrinkite moliūgo paruošimą dantų krapštuku, jei po valandos jis tampa minkštas, vadinasi, viskas, patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos