Publikavimo data: 2024-09-22
Įdarytas moliūgas "Dėžutė"
Jūsų svečiai yra įpratę prie visų patiekalų, kuriuos patiekiate įprastuose induose, bet dabar įsivaizduokite jų džiaugsmą ir nuostabą, jei patiekite švelnius vištienos krūtinėlės gabalėlius su sultingais pomidorais, su aromatingais moliūgų kubeliais, su keptais svogūnais ir česnakais, alyvuogių aliejuje, keptame moliūge! Tai bus labai originalu ir įspūdinga.
Žingsnis 1
Svogūną, česnaką ir vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Į didelį katilą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps permatomas, suberkite česnaką, o kai tik pradės kvepėti, sudėkite vištienos krūtinėlę.
Žingsnis 2
Kai mėsa įgaus šviesią spalvą, sudėkite smulkintus pomidorus ir troškinkite 10 minučių. Paruoštą moliūgą supjaustykite mažais kubeliais ir troškinkite dar 10 minučių, supilkite šviežiai supjaustytas žoleles, ciberžolę, druską ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Turėtų gautis sultinga masė, bet jei matote, kad skysčio nepakanka, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio arba vandens. Dabar atsargiai perkelkite įdarą į paruoštą moliūgą, viršų apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir patepkite moliūgo išorę.
Žingsnis 4
Pašaukite moliūgą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 60 minučių. Viršutinę moliūgo "dangčio" dalį padėkite ant šalia esančios kepimo skardos ir kepkite atskirai. Patikrinkite moliūgo paruošimą dantų krapštuku, jei po valandos jis tampa minkštas, vadinasi, viskas, patiekalas paruoštas.
Kategorijos