Publikavimo data: 2024-03-28
Įdaryti baklažanai žiemai
Įdaryti baklažanai su daržovėmis - puikus užkandis, paįvairinsiantis bet kokios šventės šventinį stalą bet kuriuo metų laiku. Šiuo metu internete yra daugybė šio patiekalo gaminimo variantų. Todėl receptus reikėtų rinktis labai atidžiai. Kad patiekalas išeitų labai skanus, reikia atkreipti dėmesį į baklažanų pasirinkimą: atkreipkite dėmesį į vidutinio dydžio vaisius, nes jie turi daug naudingų medžiagų ir yra mažiau kartūs. Užkandis iš konservuotų baklažanų pasižymi ne tik ryškiu skoniu ir aromatu, bet ir turi daug naudingų savybių.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros. Dėkite stiklainius ir dangtelius į orkaitę neuždengę stiklainių dangteliais. Sterilizuokite 0,5 l talpos stiklainius 10 minučių, o litrinius - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o kai jie bus pašildyti, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol visiškai atvės.
Žingsnis 2
Perpjaukite baklažanus per pusę, bet neperpjaukite iki pat kotelio pusės. Taip turėtų susidaryti "laivelis".
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais
Žingsnis 5
Saliero šaknį supjaustykite vidutinio storio 3-5 mm griežinėliais. Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 7
Į didelį puodą supilkite švarų vandenį, šiek tiek pasūdykite, sudėkite baklažanus, užvirinkite ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 8
Morkas, saliero šaknį, svogūną ir krapus pagal skonį pasūdykite ir 5-7 minutes pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 9
Kai baklažanai suminkštės, nusausinkite juos ir atvėsinkite.
Žingsnis 10
Baklažanus sandariai įdarykite keptomis daržovėmis.
Žingsnis 11
Įdarytus "laivelius" sudėkite į puodą, uždenkite plokščia lėkšte ir pasunkinkite (galite naudoti stiklinį indą, pripildytą vandens). Tokio pavidalo baklažanai turi stovėti bent tris dienas kambario temperatūroje.
Žingsnis 12
Marinuotus baklažanus sudėkite į sterilizuotą stiklinį indą ir uždenkite dangteliu. Uždenkite kuo nors šiltu ir palikite kelioms dienoms. Laikykite šaldytuve. Gero apetito.
Kategorijos