Publikavimo data: 2025-08-17
Įdaryti blyneliai su grybais ir vištienos filė
Įdaryti blynai yra paprastas ir universalus patiekalas, kurį galima ruošti ir darbo dienomis, ir per šventes. Kad blyneliai būtų ploni, bet pakankamai tankūs, vietoj vandens į tešlą įpilkite šviežio pieno ir nepagailėkite kiaušinių. Į tokius blynus lengvai galite įvynioti bet kokį įdarą - mėsą, grybus, daržoves, varškę, sūrį ir žoleles. Įdarus rinkitės pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite įdarą. Nuplaukite grybus ir nulupkite kietą odelę, jei grybai dideli. Tada juos pakankamai smulkiai supjaustykite, taip pat nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Virtą vištienos filė atskirkite į atskirus pluoštus ir smulkiai supjaustykite peiliu. Kietai virtą kiaušinį nulupkite nuo lukšto ir supjaustykite mažais kubeliais. Pakepintus svogūnus ir grybus sumaišykite su mėsa ir kiaušiniu, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Iš dviejų kiaušinių, pieno, kvietinių miltų ir druskos paruoškite blynų tešlą. Sumaišykite šiuos produktus mikseriu nedideliu greičiu arba plaktuvu rankomis. Stenkitės, kad nebūtų gumuliukų, o jei jų yra, perkoškite blynų mišinį per metalinį sietelį arba smulkiagrūdį sietelį.
Žingsnis 4
Į blynų tešlą įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus rafinuoto saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus ir iškepkite plonus blynelius. Prieš pirmąjį blyną keptuvę patepkite sviestu arba gabalėliu taukų.
Žingsnis 5
Ant vieno blyno krašto dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro ir suvyniokite jį į trikampį ar voką. Nepadarykite per didelių blynų, geriau, jei jie bus maži ir tvarkingi.
Kategorijos