Publikavimo data: 2024-05-20
Įdaryti cukinijų žiedai
Cukinija yra viena iš labiausiai paplitusių daržovių turguose ir daržuose. Nė vienas daržovių troškinio receptas neapsieina be cukinijų, jos kepamos ir skrudinamos, iš cukinijų gaminami gardūs daržovių paplotėliai, kurie labai tinka su grietine, o plonais griežinėliais supjaustytos cukinijos marinuojamos acte ir sojų padaže. Iš cukinijų ir maltos mėsos galima pagaminti apetitą žadinantį, sultingą patiekalą vasaros vakarienei.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir sudėkite maltą mėsą. Kepkite maltą mėsą ant vidutinės ugnies, maišydami ir mentele sutrupindami gumulėlius, 7-10 minučių, tada į maltą mėsą suberkite smulkintą svogūną, 0,5 šaukštelio druskos ir maltus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite maltą mėsą ir svogūnus ir kepkite, kol iškeps, dar 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius. 1 litrą vandens supilkite į nedidelį puodą ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir suberkite ryžius. 10-15 min. maišydami virkite ryžius, kol suminkštės. Tuomet ryžius nusausinkite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir apkepkite cukinijas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite žiedais.
Žingsnis 4
Paruoškite faršą ir įdarykite cukinijas. Pabarstykite formą miltais, išdėliokite cukinijų žiedus ir kiekvieną žiedą pripildykite įdaro. Ant kiekvieno žiedo uždėkite po pomidorą ir aptepkite majonezu. Kepimo formą su įdarytais cukinijų žiedais 45 min. pašaukite į orkaitę. Likus 5 minutėms iki kepimo sutarkuokite sūrį smulkia tarka ir apibarstykite juo kiekvieną cukinijos žiedą.
Kategorijos