Publikavimo data: 2025-08-20
Įdaryti grybai su namine malta mėsa
Šampinjonai laikomi aristokratų maistu. Jie taip pat puikiai tinka vegetarams ir kaip dietinis maistas. Yra daugybė grybų įdaro variantų, tačiau populiariausias yra mėsos įdaras. Šiuos grybus galima virti, kepti, kepti orkaitėje, ant ugnies, kepti ant grotelių. Juose gausu baltymų ir geležies, cinko ir fosforo, jodo, kalcio.
Žingsnis 1
Nulupkite viršutinę ploną grybų odelę. Šaukštu atskirkite kotelį ir padarykite ertmę maltiniams.
Žingsnis 2
Mėsytę pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir sudėkite į maltą mėsą. Supjaustykite grybų kotelius ir kepkite kartu su malta mėsa bei svogūnais, kol iškeps.
Žingsnis 4
Išdėliokite grybus ertmėmis į viršų. Įdarykite gausiu įdaru. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant grybų užpilkite šaukštą majonezo ir pabarstykite sūriu.
Žingsnis 5
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite grybus ant skardos. Kepkite orkaitėje 180⁰C laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Kategorijos