Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais

Grybai, įdaryti graikiniais riešutais ir keptais svogūnais, grietinės padaže su žolelėmis - rafinuotas ir lengvas užkandis, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar švediškam stalui. Jam paruošti geriausia imti didelius grybus, jų kepurėles patogiau įdaryti. O jei grietinę pakeisite kokosų arba migdolų pienu, patiekalas taps vegetariškas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 2

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 2
Atskirkite grybus nuo kepurėlių. Smulkiai supjaustykite kojeles.

Žingsnis 3

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 3
Susmulkinkite petražoles ir riešutus.

Žingsnis 4

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 5

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 5
Sudėkite grybus ir kepkite dar 2 minutes.

Žingsnis 6

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 6
Giliame dubenyje sumaišykite pakepintus svogūnus ir grybus, riešutus, petražoles ir grietinę. Įdarą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

Žingsnis 7

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 7
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite grybų kepurėles ir pripildykite įdaro.

Žingsnis 8

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 8
Grybus 10-15 minučių pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 9

Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais Žingsnis 9
Virtus grybus pabarstykite smulkintais žalumynais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos