Publikavimo data: 2024-03-24
Įdaryti grybai su svogūnais ir riešutais
Grybai, įdaryti graikiniais riešutais ir keptais svogūnais, grietinės padaže su žolelėmis - rafinuotas ir lengvas užkandis, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar švediškam stalui. Jam paruošti geriausia imti didelius grybus, jų kepurėles patogiau įdaryti. O jei grietinę pakeisite kokosų arba migdolų pienu, patiekalas taps vegetariškas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Atskirkite grybus nuo kepurėlių. Smulkiai supjaustykite kojeles.
Žingsnis 3
Susmulkinkite petražoles ir riešutus.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 5
Sudėkite grybus ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 6
Giliame dubenyje sumaišykite pakepintus svogūnus ir grybus, riešutus, petražoles ir grietinę. Įdarą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite grybų kepurėles ir pripildykite įdaro.
Žingsnis 8
Grybus 10-15 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 9
Virtus grybus pabarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos