Publikavimo data: 2025-08-17
Įdaryti kalakutiena įdaryti pomidorai
Pomidorai su kalakutienos įdaru kepami orkaitėje ir būna kvapnūs bei skanūs. Kalakutienos faršo galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems. Kad faršas būtų sultingas, lygiomis dalimis sumaišykite paukščio krūtinėlės filė ir šlaunelių filė. Prieš ruošdami faršą įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia - blizgus, drėgnas paviršius ir natūralus mėsos kvapas rodo, kad produktas yra geros kokybės. Rinkitės tankius ir maždaug vienodo dydžio pomidorus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies. Sudėkite pusę susmulkinto svogūno ir maišydami kepkite 2 minutes. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, tarkuotas morkas ir smulkintą česnaką. Įberkite druskos, smulkintų žolelių ir kepintų svogūnų. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite pomidorus. Ant paruoštų pomidorų paskleiskite įdarą. Sudėkite įdarytas daržoves ant kepimo skardos ir 30 min. kepkite 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 3
Paruoškite garnyrą ir padažą. Išvirkite spagečius pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Kitą pusę svogūno pakepinkite alyvuogių aliejuje, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, supilkite kečupą ir sudėkite pomidorų minkštimą. Padažą virkite 5-7 minutes, kol taps tirštas.
Kategorijos