Publikavimo data: 2024-06-16
Įdaryti kepti blyneliai su sūriu ir kumpiu
Skanus užkandis, garnyras prie šventinio stalo arba pagrindinis patiekalas. Jį paruošti gana greitai ir nesudėtinga, nors ir reikia atlikti kelis veiksmus. Patiekalas ypač tinka gaminti svečiams kaip kažką neįprasto. Blyneliuose yra laimingas ingredientų derinys - o sūris ir kumpis paprastai patinka daugeliui žmonių. Blynai gaunasi gana sotūs.
Žingsnis 1
Ryžius suberkite į nedidelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2. Užvirinkite. Kai vanduo užvirs, pasūdykite ryžius ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite kietai virtus kiaušinius. Jie bus paruošti per 8-9 minutes. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus. Sumaišykite ryžius, kiaušinius ir žoleles. Mišinį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Blynų įdaras paruoštas.
Žingsnis 4
Sudėkite visus blynus į krūvą ir perpjaukite juos per pusę. Ant vienos blyno pusės tvarkingai ir tolygiai dėkite įdarą.
Žingsnis 5
Apvyniokite blyno kraštus iki vidurio. Tada sulenkite per pusę ir lengvai prispauskite delnu. Taip sudėkite visus blynus su įdaru.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę, ją tolygiai patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Dėkite blynus į keptuvę ir šiek tiek apkepkite iš vienos pusės.
Žingsnis 7
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį trupučiu aliejaus. Sudėkite visus blynus į formą kepta puse į viršų.
Žingsnis 8
Smulkiai supjaustykite svogūnus. Supjaustykite kumpį kubeliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, įberkite druskos ir pipirų. Tada sudėkite kumpio kubelius ir viską kartu pakepinkite.
Žingsnis 9
Ant blynų viršaus dėkite kumpį ir svogūną. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir įdėkite blynų formą 10 minučių į iki 180 °C įkaitintą orkaitę, kad sūris išsilydytų. Kai patiekalas bus paruoštas, išimkite jį iš orkaitės. Patiekite iš karto.
Kategorijos