Publikavimo data: 2024-09-16
Įdaryti kiaušiniai
"Įdarytais kiaušiniais" vadinamas patiekalas keliavo šimtmečius ir pasiekė mūsų laikus. Viduramžiais buvo receptų, kaip gaminti kiaušinius, įdarytus sūriu, žolelėmis, sultenėmis, kurie buvo kepami ir patiekiami su padažais. Šiuo metu įdaryti kiaušiniai ruošiami su majonezu. Tokie receptų variantai pirmą kartą pasirodė 1896 m. Bostono kulinarijos knygoje. Nepaisant to, Europos ir Rusijos virėjai iki 1940 m. gamindami šį patiekalą majonezo nenaudojo.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Paruoškite dubenėlius su džiūvėsėliais ir miltais. Kiaušinį ir druską suplakite plaktuvu. Virtus kiaušinius perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite iš jų trynius. Sutrinkite juos šakute, tada sudėkite į dubenėlį ir sudėkite tuną, majonezą ir pipirus.
Žingsnis 2
Įdarykite ir iškepkite kiaušinius. Apvoliokite kiaušinių puseles miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Paruoštus kiaušinius dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite, kol šviesiai paruduos, maždaug 3-5 minutes. Atvėsinkite ir popieriniais rankšluosčiais pašalinkite aliejaus likučius. Iškeptas kiaušinių puseles pripildykite tuno įdaru.
Kategorijos