Publikavimo data: 2024-09-17
Įdaryti kiaušiniai orkaitėje
Įdaryti kiaušiniai orkaitėje - universalus užkandis, kuris tiks ir nedideliam švediškam stalui, ir didelei šventei. Įdarui galite naudoti bet kokius produktus: mėsą, daržoves, sūrį. Jei norite, kad patiekalas būtų aštresnis, pagal skonį įberkite šiek tiek česnako arba aštrių prieskonių. Galite naudoti bet kokius kiaušinius, svarbiausia, kad produktai būtų švieži. Puiku, jei jie bus kaimiški. Kepkite užkandį orkaitėje labai trumpai - užteks 10-15 minučių.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Šiek tiek tarkuoto sūrio atidėkite į šalį. Šakute arba plaktuvu suplakite 4 žalius kiaušinius, sudėkite sūrio drožles ir kiaušinių trynius. Energingai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite indą kepimui. Ištepkite karščiui atsparią formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į kiaušinių baltymų puseles paskirstykite trynių ir sūrio įdarą ir sudėkite į formą. Iš likusios faršo masės suformuokite mažus rutuliukus, apvoliokite juos miltuose, pakepinkite iki rudos spalvos likusiame svieste ir sudėkite tarp kiaušinių puselių.
Žingsnis 3
Iškepkite užkandį. Kiaušinius apibarstykite baltos duonos džiūvėsėliais, sūrio drožlėmis ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Pašaukite į vidurinę orkaitės dalį ir kepkite 7-10 minučių.
Kategorijos