Įdaryti kiaušiniai su raudonosiomis pupelėmis šventiniam stalui pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Įdaryti kiaušiniai su raudonosiomis pupelėmis šventiniam stalui

Įdaryti kiaušiniai kaip pagrindinis patiekalas su įvairiais padažais buvo gaminami dar senovės romėnų laikais. Dabar jie naudojami kaip užkandis, ypač šventiniam stalui. V a. kulinarijos knygoje aprašomas virtų kiaušinių, kurie buvo pagardinami aliejumi, sultiniu ir vynu, receptas, tada jie buvo patiekiami su žolelėmis ir prieskoniais. Vėliau, XIII a., šis patiekalas atkeliavo į Italiją ir buvo modifikuotas; jis buvo ruošiamas išimant trynius ir sumaišant juos su žolelėmis, prieskoniais ir padažais. XV a. šis užkandis buvo pripažintas visoje Europoje.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdaryti kiaušiniai su raudonosiomis pupelėmis šventiniam stalui Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Kiekvieną kiaušinį perpjaukite išilgai per pusę ir išimkite trynį, kuris perkeliamas į dubenį ir sutrinamas. Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Įdaryti kiaušiniai su raudonosiomis pupelėmis šventiniam stalui Žingsnis 2
Sudėkite įdaro ingredientus ir paruoškite įdarytus kiaušinius. Krabų lazdeles, pupeles, kiaušinio trynį, majonezą ir maltus pipirus sudėkite į mikserio dubenį. Sudedamąsias dalis paverskite mase ir ja įdarykite kiaušinių puseles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos