Publikavimo data: 2024-09-17
Įdaryti kiaušiniai su raudonosiomis pupelėmis šventiniam stalui
Įdaryti kiaušiniai kaip pagrindinis patiekalas su įvairiais padažais buvo gaminami dar senovės romėnų laikais. Dabar jie naudojami kaip užkandis, ypač šventiniam stalui. V a. kulinarijos knygoje aprašomas virtų kiaušinių, kurie buvo pagardinami aliejumi, sultiniu ir vynu, receptas, tada jie buvo patiekiami su žolelėmis ir prieskoniais. Vėliau, XIII a., šis patiekalas atkeliavo į Italiją ir buvo modifikuotas; jis buvo ruošiamas išimant trynius ir sumaišant juos su žolelėmis, prieskoniais ir padažais. XV a. šis užkandis buvo pripažintas visoje Europoje.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Kiekvieną kiaušinį perpjaukite išilgai per pusę ir išimkite trynį, kuris perkeliamas į dubenį ir sutrinamas. Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite įdaro ingredientus ir paruoškite įdarytus kiaušinius. Krabų lazdeles, pupeles, kiaušinio trynį, majonezą ir maltus pipirus sudėkite į mikserio dubenį. Sudedamąsias dalis paverskite mase ir ja įdarykite kiaušinių puseles.
Kategorijos