Publikavimo data: 2024-06-22
Įdaryti kiaušiniai su žirneliais
Zalivnyje patiekalai buvo išrasti Sovietų Rusijoje kaip šventinė alternatyva. Šio patiekalo gaminimas tapo daugelio rusų šeimų naujametine tradicija. Kad zalivnoe pavyktų, jį reikia tam tikrą laiką laikyti šaltai. Tokių patiekalų sukietėjimo paslaptis - želatina. Jos dedama į skystį, kuriuo užpilamas patiekalas. Tai gali būti daržovių arba mėsos sultinys. Šiame recepte įdaras gaminamas iš konservuotų žirnelių, mėsos sultinyje virtų vištų kiaušinių!
Žingsnis 1
Paimkite puodą arba puodynę ir išvirkite kietai virtus vištų kiaušinius. Užvirus vandeniui, kiaušinius virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Kitame puode šiek tiek pašildykite mėsos sultinį, bet neužvirkite. Į sultinį suberkite želatiną ir gerai išmaišykite. Išjunkite dujas ir palikite skystį atvėsti.
Žingsnis 3
Nulupkite virtus kiaušinius nuo lukštų ir supjaustykite juos ketvirčiais.
Žingsnis 4
Paimkite gilią lėkštę arba kepimo indą. Ant lėkštės dugno dėkite nedidelį sluoksnį konservuotų žirnelių, o ant viršaus - kelis griežinėliais supjaustytus virtus kiaušinius.
Žingsnis 5
Mėsos sultinį ir želatiną supilkite į formą su žirniais ir vištos kiaušiniu. Palikite pusvalandžiui, kad patiekalas šiek tiek sustingtų.
Žingsnis 6
Sudėkite žirnius atgal į formą ir tolygiai paskirstykite. Sudėkite likusius vištienos kiaušinių ketvirčius ir užpilkite indą likusiu mėsos sultiniu bei želatina.
Žingsnis 7
Įdėkite formą į šaldytuvą 90 minučių, kad sustingtų. Po to indą išimkite, formą uždenkite plokščia lėkšte ir apverskite. Paruošta!
Kategorijos