Publikavimo data: 2024-09-17
Įdaryti kiaušiniai šventiniam stalui
Įdarytiems kiaušiniams su raudona žuvimi reikės mažiausiai ingredientų ir laiko. Rinkitės lengvai sūdytą upėtakį arba lašišą. Delikatesas, be kurio neįsivaizduojamas šventinis stalas. Upėtakių filė yra raudonos arba raudonai oranžinės spalvos, lašišos - šviesiai rausvos su oranžinės atspalviu. Virdami kiaušinius galite įberti druskos, kad lukštas nesutrūkinėtų. Prieš lupant karšti kiaušiniai nuleidžiami į ledinį vandenį. Pakeitus temperatūrą, lukštus lengviau nuimti net nuo šviežių vištų kiaušinių.
Žingsnis 1
Kiaušinius išvirkite kietai. Užvirinkite vandenį, sudėkite vištų kiaušinius ir virkite 8-10 minučių nuo virimo temperatūros. Tada išimkite kiaušinius iš puodo, sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Nulupkite lukštus ir perpjaukite per pusę. Atskirkite trynius nuo baltymų.
Žingsnis 2
Įdarykite kiaušinius. Dubenyje šakute arba trintuvu sutrinkite kiaušinių trynius. Džiovintus česnakus ir svogūnus sumaišykite su tryniais, suberkite sezamo sėklas ir užpilkite majonezu. Supilkite citrinos sultis ir užtepkite kreminio sūrio. Mišinį gerai išmaišykite arba sutrinkite trintuvu. Mišiniu įdarykite vištienos baltymus. Ant viršaus uždėkite į vamzdelį susuktus žuvies gabalėlius.
Kategorijos