Publikavimo data: 2024-02-04
Įdaryti kopūstai grietinės padaže receptas
Įdaryti kopūstai grietinės padaže - tai savaitgalio patiekalas: jam paruošti prireiks maždaug 2 valandų, o paskui dar pusvalandžio, kad pasimėgautumėte kiekvienu kąsneliu ir suvalgytumėte savo porciją. Įdaryti kopūstai su grietinės padažu išeis minkštesni, o į sudėtį įeinanti paukštienos maltinukų mėsa padarys juos šiek tiek dietinius.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, kopūstus išskirstykite lapais, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 10 minučių, tada atvėsinkite ir nusausinkite. Svogūną ir česnaką supjaustykite kubeliais arba smulkiai sutarkuokite. Išmirkykite duonelę šaltame vandenyje ir gerai nuspauskite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite skardą storu dugnu.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą: į dubenį sudėkite maltą mėsą, svogūną, česnaką ir paruoštą duoną. Šiuos ingredientus sumalkite blenderiu arba pertrinkite mėsmale. Į mišinį suberkite virtus ryžius, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarą sudėkite ant kopūsto lapo ir sulenkite jį į voką. Tą patį padarykite su likusiais lapais ir įdaru.
Žingsnis 4
Į storadugnį puodą įdėkite įdarytus kopūstus.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą: sumaišykite miltus, grietinę, smulkintą česnaką ir bazilikus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 6
Padažą supilkite į įdarytus kopūstus. Supilkite į keptuvę vandenį, pasūdykite ir uždenkite dangčiu. Dėkite įdarytus kopūstus į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 7
Po 30 minučių įdėkite lauro lapą ir kepkite įdarytus kopūstus dar pusvalandį.
Kategorijos