Įdaryti mėsos kukuliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Įdaryti mėsos kukuliai receptas

Maltų mėsos kukulių receptą galima rasti daugelio šalių kulinarinėse knygose. Ir vis dėlto receptų yra kur kas daugiau, nes kiekviena šeima mėsos kukulius gamina savaip. Tačiau vertinimo kriterijai visada tie patys: mėsos kukuliai turi būti minkšti, sultingi ir skanūs.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Įdaryti mėsos kukuliai receptas Žingsnis 1
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuplaukite. Nulupkite svogūną ir jį smulkiai sutarkuokite, tada nulupkite morką ir ją stambiai sutarkuokite.

Žingsnis 2

Įdaryti mėsos kukuliai receptas Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, virtus ryžius ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Kepkite mėsos kukulius įkaitintame aliejuje.

Žingsnis 3

Įdaryti mėsos kukuliai receptas Žingsnis 3
Atskirai sumaišykite 10 g vandens, pomidorų pastą ir universalius prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.Vandenį pašildykite, kad maišydami su pomidorų pasta ir prieskoniais greičiau pasiektumėte vientisą konsistenciją.

Žingsnis 4

Įdaryti mėsos kukuliai receptas Žingsnis 4
Kai mėsos kukuliai iškeps, sudėkite į juos tarkuotas morkas, viską užpilkite pomidorų padažu ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Įdaryti mėsos kukuliai receptas Žingsnis 5
Troškinkite dar 20 minučių, tada patiekite su mėgstamu garnyru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos