Publikavimo data: 2024-02-04
Įdaryti mėsos kukuliai receptas
Maltų mėsos kukulių receptą galima rasti daugelio šalių kulinarinėse knygose. Ir vis dėlto receptų yra kur kas daugiau, nes kiekviena šeima mėsos kukulius gamina savaip. Tačiau vertinimo kriterijai visada tie patys: mėsos kukuliai turi būti minkšti, sultingi ir skanūs.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuplaukite. Nulupkite svogūną ir jį smulkiai sutarkuokite, tada nulupkite morką ir ją stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, virtus ryžius ir kiaušinį. Viską gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Kepkite mėsos kukulius įkaitintame aliejuje.
Žingsnis 3
Atskirai sumaišykite 10 g vandens, pomidorų pastą ir universalius prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.Vandenį pašildykite, kad maišydami su pomidorų pasta ir prieskoniais greičiau pasiektumėte vientisą konsistenciją.
Žingsnis 4
Kai mėsos kukuliai iškeps, sudėkite į juos tarkuotas morkas, viską užpilkite pomidorų padažu ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Troškinkite dar 20 minučių, tada patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos