Publikavimo data: 2025-08-20
Įdaryti pipirai
Paprikų įdaras atsirado prieš daugelį šimtmečių. Meksikiečiai įdarytas paprikas priskyrė prie patiekalų, turinčių ypatingą nacionalinę istoriją. Pasak legendos, jaunos merginos, norėdamos įtikti savo vyrams, grįžusiems su pergalėmis ir šalies nepriklausomybe, dažė įdarytas meksikietiškas aitriąsias paprikas šios šalies vėliavos spalvomis. Ant paprikų jos užpylė grietinėlės, dešinėje pusėje įdėjo granatų sėklų, o kairėje - smulkiai supjaustytų žolelių. Patys to nesuvokdami, jie suteikė patiekalui ypatingą nacionalinį populiarumą.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o morkas stambiai sutarkuokite. Sutarkuokite pomidorus. Nulupkite paprikos sėklas ir išimkite vidurį.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus supilkite susmulkintą svogūną. Uždenkite dangčiu ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite maltą mėsą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite dangčiu ir virkite 5-7 minutes. Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite virtus ryžius ir viską gerai išmaišykite. Įdarykite paprikas keptuvės turiniu. Įdarytas paprikas sudėkite į karščiui atsparų indą.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą:Keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūną. Suberkite cukrų. Po kelių minučių į svogūnus sudėkite morkas. Vėl kepkite 3-4 minutes. Tada sudėkite tarkuotus pomidorus, grietinę ir druską. Išmaišykite ir troškinkite dar kelias minutes.
Žingsnis 6
Užpilkite paruoštą padažą ant paprikų, tolygiai paskirstykite po formą ir pašaukite kepti į orkaitę 40-50 minučių 160˚C temperatūroje.
Kategorijos