Publikavimo data: 2025-08-18
Įdaryti pomidorai su baklažanais
Įdaryti pomidorai yra populiarus Europos ir Rusijos virtuvės patiekalas. Pomidorai dera su beveik visais įdarais ir puikiai atrodys ant bet kokio stalo. Įdaras iš maltos mėsos ir baklažanų bus sotus ir turtingo skonio. Ruošiant paimkite vienos ar dviejų rūšių maltos mėsos. Pomidorai turi būti mėsingi, tvirti ir būtinai vienodo dydžio. Sūrį rinkitės kietą arba pusiau kietą - rusišką, olandišką, Edamo, kuris turi ryškų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Pomidorų minkštimą susmulkinkite trintuvu. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir sudėkite susmulkintą minkštimą. Troškinkite 5-7 minutes ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilkite pomidorų padažą ir maišydami troškinkite dar 5 minutes. Tada sudėkite sutrintą česnako skiltelę, druską, pipirus ir šiek tiek cukraus. Išmaišykite ir virkite 1 minutę. Sudėkite grietinę ir maišydami virkite 3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Ant vidutinės ugnies pastatykite keptuvę, supilkite ir įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Sudėkite česnaką, kiaulienos ir jautienos faršą ir kepkite 10 minučių, minkydami faršą šakute. Kitoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite baklažanus, kol iškeps. Tada išvirtus baklažanus pasūdykite, pertrinkite per mėsmalę ir sudėkite į maltą mėsą. Sudėkite žoleles, tarkuotą sūrį, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarytus pomidorus su baklažanais. Visus pomidorus pripildykite įdaro ir ant viršaus uždėkite šaukštą padažo. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite į ją įdarytus pomidorus. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.
Kategorijos