Publikavimo data: 2025-08-17
Įdaryti pomidorai su malta mėsa
Įdaryti pomidorai su malta mėsa, padengti lydyto sūrio kepurėle, būna sotūs, kvapnūs ir labai apetitiški. Malta mėsa gerai prisigeria pomidorų sulčių, o patys pomidorai po kepimo nors ir suminkštėja, bet patikimai išlaiko formą ir atrodo gana šventiškai. Kad sumažintumėte gatavo patiekalo kaloringumą, įdarui rinkitės mėsą su nedideliu kiekiu riebalų - liesus jautienos ir kiaulienos gabalėlius. Dėl daržovių sulčių įdaras vis tiek bus sultingas ir skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitintame augaliniame aliejuje 3 min. pakepinkite svogūnus, sudėkite maltą mėsą ir reguliariai maišydami kepkite dar 8 min. Sudėkite pomidorų minkštimą, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 2 min.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytus pomidorus. Pomidorus ištepkite įdaru, apibarstykite tarkuotu sūriu, sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu arba silikoniniu kilimėliu. Kepkite orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos