Publikavimo data: 2024-05-20
Įdaryti pomidorai su vištiena
Įdaryti pomidorai su vištiena - tai užkandis, skirtas švęsti bet kokia proga. Vienodai tinka ir karšti, ir šalti. Įdarui skirtus pomidorus geriau imti tankius, maždaug vienodo dydžio. Gerai, jei jie bus apvalūs, su plokščia apatine dalimi - taip juos bus lengviau išdėlioti lėkštėje. Į vištienos faršą galima įdėti žolelių, grybų arba kiaušinių, o kepant apibarstyti tarkuotu sūriu. Geriau imti kietąjį sūrį - pavyzdžiui, olandišką arba rusišką.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite svogūnus ir česnakus. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite 2-3 pomidorų minkštimą ir kepkite, kol išgaruos pomidorų sultys - apie 3-5 min. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite 15 minučių, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti. Tada sudėkite grietinę ir miltus, išmaišykite ir virkite 1 minutę. Išjunkite ugnį ir leiskite įdarui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Įdarykite pomidorus įdarais ir pašaukite juos į orkaitę. Pomidorų "puodelius" sudėkite ant kepimo skardos, tolygiai paskleiskite įdarą ir 10 minučių pašaukite į orkaitę. Tada apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos