Publikavimo data: 2025-08-21
Įdaryti sparneliai su brokoliais
Sparneliai yra minkščiausia vištienos dalis. Kadangi vištiena negali skraidyti ir nenaudoja sparnų pagal paskirtį, mėsa nėra tanki ir yra lengvai virškinama. Vištienos sparnelius galima įdaryti grybais ir minkštu varškės sūriu, pašalinant kaulus ir paliekant odą bei mėsos gabalėlius. Garnyrui paruoškite žiedinių kopūstų ir brokolių mišinį, jie gerai papildys vištienos patiekalą.
Žingsnis 1
Padarykite nedidelius įpjovimus ant sparnų, kad galėtumėte išversti odą į kitą pusę. Nupjaukite pirmuosius du sujungimus, palikdami kilį ir odą.
Žingsnis 2
Įdarui skirtą mėsą nupjaukite nuo kaulų ir susmulkinkite peiliu. Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su augaliniu aliejumi. Sumaišykite mėsą, sūrį, grybus ir svogūnus. Įberkite druskos ir prieskonių.
Žingsnis 3
Įdarykite sparnelių odą įdaru ir kepkite juos 160 ℃ orkaitėje, kol taps auksinės spalvos. Sparneliai yra labai ploni ir iškeps per 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Žiedinius kopūstus ir brokolius 2-3 minutes pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Tada pakepinkite su prieskoniais aliejuje, kuris susidarė kepant sparnelius.
Kategorijos