Publikavimo data: 2025-08-17
Įdaryti tuno filė pomidorai
Konservuotų tunų dažnai dedama į salotas ir užkandžius. Įdarytiems pomidorams rinkitės tuno filė savo sultyse, o ne aliejuje. Tokie konservuoti produktai yra mažiau kaloringi ir riebūs. Pirktinių salotų tuno geriau atsisakyti, nes į jas gali patekti sumaltų kaulų ir žuvies odos. Kepimui rinkitės tankius ir tvirtus pomidorus. Daržovių skoniui pagerinti naudokite augalinių aliejų mišinį. Pavyzdžiui, česnakų ir vynuogių kauliukų aliejų, kurie puikiai papildo vienas kitą.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite jogurtą ir majonezą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite tuno filė ir šakute sutrinkite gabalėliais. Į žuvį įberkite kaparėlių ir džiovintų krapų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Iškepkite įdarytus pomidorus. Sudėkite pomidorus ant folijos. Tolygiai paskirstykite paruoštą įdarą ant pomidorų. Ant pomidorų sudėkite sūrio griežinėlius. Į viršutinį orkaitės trečdalį įdėkite kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 4-6 minutes, kol sūris išsilydys.
Kategorijos