Įdarytos aitriosios paprikos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Įdarytos aitriosios paprikos

Pastaruoju metu aštriosios paprikos išpopuliarėjo. Labiausiai paplitusi yra aitrioji paprika. Nedaug kas žino, kad aitriosios paprikos turi kapsaicino, kuris pasižymi antibakterinėmis ir antivirusinėmis savybėmis. Jis taip pat gerina virškinimą, skatina apetitą, mažina cukraus kiekį kraujyje ir gerina regėjimą. Įdarytos aitriosios paprikos yra originalus, aštrus ir sotus patiekalas su keptomis daržovėmis ir aštriais prieskoniais. Puikus patiekalas mėgstantiems aštrius patiekalus.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Įdarytos aitriosios paprikos Žingsnis 1
Nulupkite morkas ir svogūnus. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Pakepinkite svogūnus ir morkas svieste ir saulėgrąžų aliejuje iki auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Įdarytos aitriosios paprikos Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir išspauskite česnaką. Į indą sudėkite maltą vištieną, kubeliais supjaustytą svogūną, sūrį, česnaką ir kalendrą. Apibarstykite druska, pipirais. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Įdarytos aitriosios paprikos Žingsnis 3
Į keptuvėje kepamus svogūnus ir morkas sudėkite pomidorų pastą, smulkintas žoleles, česnaką ir cukrų. Pagardinkite druska. Troškinkite 5-10 minučių ant didelės ugnies. Supilkite karštą sultinį ir dar troškinkite 10-15 minučių.

Žingsnis 4

Įdarytos aitriosios paprikos Žingsnis 4
Nupjaukite paprikų kotelius ir išimkite sėklas, paprikas dar kartą nuplaukite. Paprikas sandariai įdarykite malta mėsa.

Žingsnis 5

Įdarytos aitriosios paprikos Žingsnis 5
Sudėkite paprikas į kepimo indą ir užpilkite jas troškintų daržovių mišiniu. Uždenkite formą folija, pašaukite į orkaitę ir kepkite 35-45 min. 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, įdarytos daržovės, paprasta, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, ryžių patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos