Publikavimo data: 2025-08-19
Įdarytos aitriosios paprikos
Pastaruoju metu aštriosios paprikos išpopuliarėjo. Labiausiai paplitusi yra aitrioji paprika. Nedaug kas žino, kad aitriosios paprikos turi kapsaicino, kuris pasižymi antibakterinėmis ir antivirusinėmis savybėmis. Jis taip pat gerina virškinimą, skatina apetitą, mažina cukraus kiekį kraujyje ir gerina regėjimą. Įdarytos aitriosios paprikos yra originalus, aštrus ir sotus patiekalas su keptomis daržovėmis ir aštriais prieskoniais. Puikus patiekalas mėgstantiems aštrius patiekalus.
Žingsnis 1
Nulupkite morkas ir svogūnus. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Pakepinkite svogūnus ir morkas svieste ir saulėgrąžų aliejuje iki auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir išspauskite česnaką. Į indą sudėkite maltą vištieną, kubeliais supjaustytą svogūną, sūrį, česnaką ir kalendrą. Apibarstykite druska, pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į keptuvėje kepamus svogūnus ir morkas sudėkite pomidorų pastą, smulkintas žoleles, česnaką ir cukrų. Pagardinkite druska. Troškinkite 5-10 minučių ant didelės ugnies. Supilkite karštą sultinį ir dar troškinkite 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Nupjaukite paprikų kotelius ir išimkite sėklas, paprikas dar kartą nuplaukite. Paprikas sandariai įdarykite malta mėsa.
Žingsnis 5
Sudėkite paprikas į kepimo indą ir užpilkite jas troškintų daržovių mišiniu. Uždenkite formą folija, pašaukite į orkaitę ir kepkite 35-45 min. 180 °C temperatūroje.
Kategorijos