Publikavimo data: 2024-06-08
Įdarytos bulvės orkaitėje
Įdarytos bulvės - įdomus patiekalas su apetitą žadinančiu kepintos šoninės ir tarkuoto sūrio įdaru. Sviestas patiekalui suteikia švelnumo, o svogūnai - sultingumo ir malonaus skonio. Įdomu tai, kad anksčiau bulvės buvo laikomos netinkamomis maistui ruošti, o Europos gydytojai teigė, kad šie gumbai yra ligų nešiotojai. Prancūzijoje "žemės obuolys" buvo vadinamas grubiu maistu, tinkamu tik stipriems skrandžiams.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies, sudėkite į ją šoninę ir kepkite, kol išsiskirs riebalai. Kai šoninė taps auksinė, sudėkite svogūną ir maišydami kepkite, kol paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Nupjaukite keptos bulvės viršų. Arbatiniu šaukšteliu išskobkite bulvės minkštimą, kad liktų tik "šonai". Minkštimą sutrinkite šakute arba grūstuvu kartu su sviestu. Į minkštimą sudėkite šoninę ir svogūną. Pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarykite bulves. Paimkite šiek tiek sūrio ir įdėkite jį į bulvių "puodelį". Tada tolygiai paskirstykite paruoštą mišinį ant visų bulvių "puodelių". Ant viršaus padarykite sūrio "kepurėlę". Išdėliokite įdarytus bulvienojus ant kepimo skardos ir 10 minučių pašaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Kategorijos