Publikavimo data: 2024-05-20
Įdarytos cukinijos grietinės padaže
Kai kurie žmonės mano, kad cukinijos savo skoniu primena žuvį. Pasak legendos apie šio produkto kilmę, Amerikoje moterys, kurios neturėjo kuo maitinti vaikų, kai jų vyrai išplaukdavo į jūrą, paprašė dievų maisto, panašaus į žuvies skonį, ir dievai joms davė cukinijų. Štai kodėl labiausiai apetitiška gaminti įdarytas cukinijas grietinės padaže, nes jis puikiai papildo patiekalo skonį, o švelnių cukinijų, sultingos maltos mėsos ir padažo derinys patiks visai šeimai.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Cukinijas supjaustykite 10-15 cm ilgio "vamzdeliais", tada išimkite sėklas.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ant silpnos ugnies su trupučiu alyvuogių aliejaus 5 minutes pakepinkite svogūną. Ryžius supilkite į puodą, įpilkite vandens santykiu 1:2. Pagardinkite druska ir virkite 10-15 minučių, kol ryžiai išvirs.
Žingsnis 3
Sumontuokite faršą. Sumaišykite maltą mėsą, svogūnus ir ryžius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Mišiniu įdarykite cukinijų "vamzdelius".
Žingsnis 4
Troškinkite įdarytas cukinijas. Sudėkite cukinijas į gilią keptuvę ir užpilkite grietine. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių (15 minučių iš vienos pusės, tada apverskite ir 15 minučių troškinkite iš kitos pusės).
Kategorijos