Publikavimo data: 2024-05-20
Įdarytos cukinijos keptuvėje
Iš visų daržovių užkandžių išsiskiria cukinijų užkandžiai. Cukinijos ne tik gerai virškina, bet ir kepdamos tampa labai švelnios ir minkštos. Iš paprastų cukinijų ir maltos mėsos galima paruošti gardų, burnoje tirpstantį, unikalaus skonio užkandį. Į faršą pridėkite tarkuoto kietojo sūrio, ir keptos įdarytos cukinijos ilgai neužsibus ant stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite cukinijas. Švarias cukinijas supjaustykite 1-1,5 cm storio apskritimais. Peiliu išpjaukite cukinijų vidurį. Sudėkite cukinijų žiedus į gilų dubenį, užpilkite 0,5 šaukštelio druskos, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad cukinijos prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka arba susmulkinkite blenderiu. Giliame dubenyje sumaišykite faršą, sūrį, 1 kiaušinį, manų kruopas ir 0,5 šaukštelio druskos. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite įdarą.
Žingsnis 3
Apkepkite cukinijas. Nusausinkite cukinijas ir nusausinkite žiedus ant popierinio rankšluosčio. Kiekvieną žiedą pripildykite maltos mėsos, žiūrėdami, kad ji per daug neišsikištų už žiedo krašto. Dubenyje suplakite 2 kiaušinius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną įdarytą žiedą apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušiniuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite cukinijų žiedus po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies. Iškeptas įdarytas cukinijas sudėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Kategorijos