Publikavimo data: 2024-05-20
Įdarytos cukinijos orkaitėje
Įdarytos cukinijos yra turkų, Balkanų ir Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalas. Turkijoje įprasta daržoves įdaryti bulguru arba ryžiais. Šis gaminimo būdas šioje šalyje vadinamas "dolma". Cukinijų skonis dera beveik su visais produktais. Todėl jos gali būti įdarytos ne tik grūdais, bet ir malta mėsa, kitomis daržovėmis, sūriu. Žingsnis po žingsnio kepamų įdarytų cukinijų receptas yra paprastas. Gaunasi skanus ir sveikas mėsos patiekalas, kuris gaminamas valgomose cukinijų laiveliuose.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Cukinijas perpjaukite išilgai per pusę ir šaukštu išimkite sėklas, kad suformuotumėte laivelius. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytas cukinijas. Sumaišykite maltą mėsą, svogūną, druską ir pipirus. Sudėkite cukinijų laivelius ant aliejumi pateptos kepimo skardos, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įdarykite jas malta mėsa. Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Kepkite cukinijas, kol iškeps. Įdarytas cukinijas kepkite 200 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių su folija arba be jos.
Kategorijos