Įdarytos cukinijos orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Įdarytos cukinijos orkaitėje

Įdarytos cukinijos yra turkų, Balkanų ir Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalas. Turkijoje įprasta daržoves įdaryti bulguru arba ryžiais. Šis gaminimo būdas šioje šalyje vadinamas "dolma". Cukinijų skonis dera beveik su visais produktais. Todėl jos gali būti įdarytos ne tik grūdais, bet ir malta mėsa, kitomis daržovėmis, sūriu. Žingsnis po žingsnio kepamų įdarytų cukinijų receptas yra paprastas. Gaunasi skanus ir sveikas mėsos patiekalas, kuris gaminamas valgomose cukinijų laiveliuose.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
92 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdarytos cukinijos orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Cukinijas perpjaukite išilgai per pusę ir šaukštu išimkite sėklas, kad suformuotumėte laivelius. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.

Žingsnis 2

Įdarytos cukinijos orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite įdarytas cukinijas. Sumaišykite maltą mėsą, svogūną, druską ir pipirus. Sudėkite cukinijų laivelius ant aliejumi pateptos kepimo skardos, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įdarykite jas malta mėsa. Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 3

Įdarytos cukinijos orkaitėje Žingsnis 3
Kepkite cukinijas, kol iškeps. Įdarytas cukinijas kepkite 200 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių su folija arba be jos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos