Publikavimo data: 2024-05-20
Įdarytos cukinijos su malta mėsa ir ryžiais
Cukinija yra vienas iš mažiausiai kalorijų turinčių maisto produktų. 100 g šios daržovės yra tik 23 kalorijos. Tačiau viena cukinijos porcija gali numalšinti alkį 5-6 valandoms. Ši daržovė dažnai sutinkama Viduržemio jūros regiono virtuvėje. Nežinia, kuri tauta pirmoji sugalvojo įdaryti cukinijas, tačiau yra daugybė šio patiekalo variacijų - pavyzdžiui, Provanso gyventojai valgo įdarytus šio augalo žiedus. Vienas iš tradiciškiausių receptų pasaulyje yra cukinija, įdaryta ryžiais ir mėsa bei iškepta orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Smulkiai supjaustykite cukinijos minkštimą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi 5-7 min. pakepinkite svogūną ir morką. Nuimkite nuo kaitvietės ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Sudėkite įdarą. Į dubenį sudėkite virtus ryžius, maltą mėsą, pakepintus svogūnus ir morkas, cukinijų minkštimą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, įberkite prieskonių. Įdarą sumaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimui. Kepimo skardą išklokite folija, išdėliokite cukinijų laivelius ir kiekvieną pripildykite įdaro. Viršų pabarstykite sūriu.
Žingsnis 5
Kepkite. Įdarytas cukinijas pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Jei sūris pradeda degti, cukinijas uždenkite folija.
Kategorijos