Publikavimo data: 2024-05-20
Įdarytos cukinijos su vištiena
Įdarytos cukinijos su vištiena kepamos orkaitėje. Kepimui geriau imti jaunas cukinijas arba cukinijas. Jų odelė būna švelni ir minkšta. Tokiu atveju patiekalą galima valgyti visą. Į receptą taip pat įeina grybai. Leidžiama gaminti su šviežiais arba šaldytais grybais. Kad įdaras būtų sultingas, į jį dedama grietinėlės ir daržovių. Švieži bazilikai ir juodieji pipirai suteikia patiekalui malonų aromatą ir taurų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite cukinijų įdarą. Keptuvėje aliejuje kepkite vištieną ir grybus maišydami 5-10 min. Sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite 3-5 min. Įpilkite grietinėlės, druskos ir pipirų. Troškinkite, kol grietinėlė sutirštės, o daržovės suminkštės, 7-10 minučių. Įdarą šiek tiek atvėsinkite, įberkite bazilikų. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite cukinijas. Cukinijas supjaustykite skersai 4-5 žiedais. Išimkite šerdį, apačią palikite. Turite turėti "puodelius".
Žingsnis 3
Paruoškite įdarytas cukinijas. Į cukinijų "puodelius" sudėkite faršą. Ant viršaus užbarstykite sūrio. Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Kepkite patiekalą 180-200 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Kategorijos