Publikavimo data: 2025-08-19
Įdarytos paprikos po sūrio plutele
Tradiciškai įdarytos paprikos troškinamos padaže po dangčiu ant silpnos ugnies. Tačiau tai nėra labai patogu, jei norite gaminti mažomis porcijomis, kad maistas visada būtų šviežiausias ir patiekalai nesikartotų diena iš dienos. Pabandykite kepti paprikas orkaitėje po sūrio plutele, tai labai skanu, greita ir sotu. Pagrindinis skirtumas yra įdaro tokioms paprikoms paruošimas. Su šiomis ir kitomis paslaptimis jus supažindinsime mūsų recepte.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, pomidorus, prieskonius, druską ir pipirus. Šiam patiekalui tinka tvirti pomidorai, kad faršas nebūtų per skystas.
Žingsnis 2
Perpjaukite paprikas išilgai pusiau ir išimkite sėklas. Įdarykite paprikų puseles mėsos įdaru ir sudėkite jas ant kepimo skardos.
Žingsnis 3
Uždenkite paprikas folija ir kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 30 minučių. Jei orkaitėje yra garų, naudokite juos. Jei ne, į orkaitės dugną įdėkite didelį dubenį su vandeniu, kad mėsa neišdžiūtų.
Žingsnis 4
Kol paprikos kepa, sutarkuokite sūrį smulkia tarka. Atsargiai išimkite kepimo skardą su paprikomis iš orkaitės ir ant kiekvienos paprikos atskirai užbarstykite sūrio. Dėkite paprikas atgal į orkaitę dar 5-7 minutėms.
Kategorijos