Publikavimo data: 2025-08-18
Įdarytos paprikos su bryndza pagal Užkarpatės stilių
Avies arba ožkos pieno sūris vertinamas dėl didelio kalcio kiekio ir gebėjimo normalizuoti virškinimą bei medžiagų apykaitą. Dėl šių savybių brinza laikomas gydomųjų savybių turinčiu produktu, nes reguliariai jį vartojant stiprėja imunitetas, normalizuojasi apetitas, stiprėja dantys ir kaulai. Be to, brinza pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis. O tinkamai paruoštas kartu su daržovėmis, sūris gali tapti daugelio žmonių pagrindiniu valgiaraščio elementu.
Žingsnis 1
Plačiame dubenyje šakute sutrinkite brinzą iki vientisos masės. Jos tirštumas priklauso nuo brandinimo laikotarpio, jauna brinza yra minkštesnė. Pasitaiko, kad brandinta brinza yra aštraus skonio, tai rodo, kad joje yra daug naudingų pieno rūgšties bakterijų. Tačiau abiem atvejais sūris yra vienodai geras.
Žingsnis 2
Pomidorus nuplaukite vandeniu, jei reikia, pašalinkite ploną odelę ir smulkiai supjaustykite. Šiam patiekalui tinka prinokę ir saldūs pomidorai.
Žingsnis 3
Kiaušinius įmuškite į dubenį su brynza. Juos galite iš anksto suplakti šakute atskirame dubenyje. Sudėkite pomidorus ir kiaušinius. Įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoštas paprikas įdarykite įdaru. Sudėkite jas ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę kepti. Po 20-30 minučių paprikos bus paruoštos.
Kategorijos