Įdarytos paprikos su bryndza pagal Užkarpatės stilių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Įdarytos paprikos su bryndza pagal Užkarpatės stilių

Avies arba ožkos pieno sūris vertinamas dėl didelio kalcio kiekio ir gebėjimo normalizuoti virškinimą bei medžiagų apykaitą. Dėl šių savybių brinza laikomas gydomųjų savybių turinčiu produktu, nes reguliariai jį vartojant stiprėja imunitetas, normalizuojasi apetitas, stiprėja dantys ir kaulai. Be to, brinza pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis. O tinkamai paruoštas kartu su daržovėmis, sūris gali tapti daugelio žmonių pagrindiniu valgiaraščio elementu.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
104 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Įdarytos paprikos su bryndza pagal Užkarpatės stilių Žingsnis 1
Plačiame dubenyje šakute sutrinkite brinzą iki vientisos masės. Jos tirštumas priklauso nuo brandinimo laikotarpio, jauna brinza yra minkštesnė. Pasitaiko, kad brandinta brinza yra aštraus skonio, tai rodo, kad joje yra daug naudingų pieno rūgšties bakterijų. Tačiau abiem atvejais sūris yra vienodai geras.

Žingsnis 2

Įdarytos paprikos su bryndza pagal Užkarpatės stilių Žingsnis 2
Pomidorus nuplaukite vandeniu, jei reikia, pašalinkite ploną odelę ir smulkiai supjaustykite. Šiam patiekalui tinka prinokę ir saldūs pomidorai.

Žingsnis 3

Įdarytos paprikos su bryndza pagal Užkarpatės stilių Žingsnis 3
Kiaušinius įmuškite į dubenį su brynza. Juos galite iš anksto suplakti šakute atskirame dubenyje. Sudėkite pomidorus ir kiaušinius. Įdarą gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Įdarytos paprikos su bryndza pagal Užkarpatės stilių Žingsnis 4
Paruoštas paprikas įdarykite įdaru. Sudėkite jas ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į 200 ℃ įkaitintą orkaitę kepti. Po 20-30 minučių paprikos bus paruoštos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, įdarytos daržovės, paprasta, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, ryžių patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos