Publikavimo data: 2025-08-17
Įdarytos paprikos su bulguru
Tokios šalys kaip Bulgarija, Rumunija, Italija ir Rusija savo nacionaliniu patiekalu laiko įdarytas paprikas. Šiuolaikiniame pasaulyje patiekalas, vadinamas "įdaryta paprika", turi daugiau kaip du šimtus įdarų ir gaminimo būdų variantų. Atskira kryptimi galima išskirti vegetarišką virtuvę, kuri ypač aktyviai naudoja šią daržovę ir jau skaičiuoja daugiau kaip 117 receptų. Yra įdaro variantų su baklažanais, kopūstais, ryžiais ir net džiovintais vaisiais, sumaišytais su medumi.
Žingsnis 1
Bulgur kelis kartus perplaukite, kol vanduo bus visiškai skaidrus. Ir pastatykite ant vidutinės ugnies 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite morkas ir svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite didesniais kubeliais. Sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus į keptuvę ir po dangčiu troškinkite 4-5 minutes.
Žingsnis 4
Paimkite dvi paprikas. Perpjaukite per pusę ir peiliu atsargiai pašalinkite šerdį.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, keptas morkas, svogūnus ir pomidorus su bulguro druska ir prieskoniais.
Žingsnis 6
Įdarykite paprikas faršu ir sudėkite jas į negilų puodą. Iki pusės pripilkite vandens. Virkite ant silpnos ugnies 40-45 minutes.
Kategorijos