Publikavimo data: 2025-08-18
Įdarytos paprikos su grybais
Įdaryti pipirai - tai patiekalas, kurio receptų galima rasti daugelyje pasaulio virtuvių: bulgarų, rumunų, rusų ir kt. Pipirai yra ne tik sveikas produktas, bet ir puikus skonis bei universalus produktas. Jis įdarytas mėsa, grybų maltiniais, daržovėmis, uogomis ir net varške. Bulgariški pipirai, įdaryti grybais ir iškepti orkaitėje, yra originalus visavertis patiekalas su sultingu, švelniu, aromatingu maltos mėsos ir grybų įdaru.
Žingsnis 1
Pusę svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Pomidorus perpjaukite į 2 dalis ir pašalinkite odelę. Sutarkuokite minkštimą.
Žingsnis 2
Pakepinkite svogūną keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, sudėkite česnaką ir dar minutę pakepinkite. Sudėkite tarkuotus pomidorus, prieskonius ir cukrų. Užvirinkite ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Kitą pusę svogūno ir grybus supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvėje apkepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite kubeliais supjaustytus grybus. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar pakepkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite maltą mėsą, pakepintus svogūnus ir pomidorus į grybus ir kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 5
Perpjaukite paprikas per pusę, palikdami kotelius. Išimkite sėklas ir odeles ir paprikas nuplaukite.
Žingsnis 6
Susmulkinkite petražolių šakeles. Susmulkintas petražoles suberkite į troškintą maltą mėsą ir grybus.
Žingsnis 7
Paprikų puseles pripildykite maltos mėsos. Sudėkite paprikas į formą, uždenkite folija. Kepkite 25-30 min. 180 °C temperatūroje. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos paprikas išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite atgal į orkaitę be folijos.
Kategorijos