Publikavimo data: 2025-08-20
Įdarytos paprikos su jautiena
Prieš kelis šimtmečius Italijos valstiečiai paprikas įdarydavo spagečiais ir stalo likučiais. Tokį užkandį jie pasiimdavo su savimi dirbdami laukuose ir vynuogynuose. Kiek vėliau paprikos buvo įdarytos makaronų ir sūrio mišiniu, pridedant aromatinių prieskonių ir bazilikų. Tik XIX a. viduryje įdarytos paprikos pradėtos gaminti su maltos mėsos įdaru, kepamos orkaitėje arba verdamos. Net ir šiandien įdarytos paprikos yra unikalus patiekalas, kurio receptą galima keisti pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite ir nusausinkite sietelyje. Kai vanduo nubėgs, ryžius sudėkite į dubenį su malta mėsa. Išmaišykite. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą ir ryžius sudėkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Pasūdykite, suberkite prieskonius ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Perpjaukite paprikas per pusę, išimkite sėklas ir membranas ir įdarykite jas smulkintu svogūnu, ryžiais ir morkomis. Sudėkite paprikas į gilią keptuvę, užpilkite truputį vandens ir troškinkite ant mažos ugnies uždengę dangčiu 35-40 min.
Kategorijos