Publikavimo data: 2025-08-20
Įdarytos paprikos su kuskusu
Paprikos įdaromos visame pasaulyje, naudojant įvairius tradicinius mėsos ir daržovių įdarus. Tačiau yra ir unikalių variantų, kurie gali nustebinti "patyrusius" gurmanus. Visų pirma, taip, kaip įdarytos paprikos gaminamos pietinėje Italijos pakrantėje, būtent Kampanijoje, tikriausiai neruošia niekas. Čia naudojama paprikų rūšis, vadinama "papacella", kuri įdaryta alyvuogių, šprotų, keptų baklažanų ir džiovintos duonos mišiniu.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą suberkite smulkiai supjaustytą kalendrą ir maltą kalendrą, tada įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Sutarkuokite morkas ir supjaustykite svogūną vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas. Apkeptas daržoves padalykite į dvi lygias dalis. Į dubenį sudėkite pusę keptų daržovių, kuskusą ir maltą mėsą.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite antrąją dalį pakepintų svogūnų ir morkų, pomidorus savo sultyse, smulkintą česnaką ir grietinę. Išmaišykite, kad susijungtų.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite pusę keptų daržovių, kuskusą ir maltą mėsą. Nupjaukite paprikų viršūnėles ir išimkite sėklas. Įdarykite paprikas malta mėsa ir kuskusu.
Žingsnis 5
Įdarytas paprikas sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu ir, jei reikia, įpilkite vandens. Dėkite į 180° įkaitintą orkaitę 30-40 minučių.
Kategorijos