Publikavimo data: 2025-08-18
Įdarytos paprikos su malta vištiena
Įdarytos paprikos dažniausiai ruošiamos vasarą, daržovių sezono metu. Yra daugybė paprikoms įdaryti skirtų įdarų variantų, todėl tokie patiekalai puikiai tinka įvairiems patiekalams šeimos mitybos racione gaminti. Šiandien gaminsime įdarytas paprikas su sultingu maltos vištienos ir ryžių įdaru. Dėl mažo kaloringumo vištienos faršo ir ryžių su morkomis šis patiekalas bus sveikas ir kartu skanus.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas, nulupkite pipirų žirnelius ir nulupkite odelę.
Žingsnis 2
Ryžius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą su vandeniu ir virkite, kol išvirs iki pusės.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, pakepinkite svogūną ir maltą mėsą, įberkite druskos ir pipirų. Faršą šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite į jį ryžius.
Žingsnis 4
Į puodą, kuriame kepsite paprikas, supilkite augalinį aliejų, sudėkite tarkuotas morkas, česnaką ir pomidorų pastą, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 5
Paruoštas paprikas pripildykite malta mėsa ir ryžiais. Tada atsargiai sudėkite į puodą ant daržovių lysvės ir iki pusės užpilkite vandeniu. Virkite apie 40 minučių, kol suminkštės.
Kategorijos