Publikavimo data: 2024-05-25
Įdarytos paprikos su vištiena
Įdarytos paprikos yra bulgarų, moldavų, rumunų, ukrainiečių, gruzinų, rusų ir azerbaidžaniečių virtuvės patiekalas. Paprikos kepamos orkaitėje su malta vištiena ir ryžiais kreminiame pomidorų padaže. Įdarui geriau rinktis Gogoshar veislės paprikas (Rotun, Rotunda). Jos turi mėsingą minkštimą ir salos skonį, kepdamos nesubyra. Orkaitėje keptos vištiena įdarytos paprikos taip pat tinka užšaldyti žiemai.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Ryžius 7 minutes virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs. Ryžius suberkite į sietelį ir leiskite nusausinti. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje 3 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite žoleles ir kepkite dar 1 minutę. Sumaišykite ryžius, maltą mėsą ir svogūnus su žolelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Augaliniame aliejuje 2 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite pomidorų pastą. Supilkite grietinėlę, druską ir pipirus. Virkite ant silpnos ugnies 7 minutes. Įmaišykite žoleles ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Vištiena įdarytas paprikas pašaukite į orkaitę. Gautu mišiniu pripildykite paprikas, uždenkite pasiliktomis viršūnėlėmis. Sudėkite paprikas į gilią kepimo formą, užpilkite jas padažu. Kepkite 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos paprikas apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos