Publikavimo data: 2025-08-20
Imeretino stiliaus chačapuri
Labai skanūs gruzinų virtuvės patiekalai.
Žingsnis 1
Išsijokite miltus.
Žingsnis 2
Į šiltą pieną suberkite mieles, cukrų ir 1 valgomąjį šaukštą miltų.
Žingsnis 3
Išmaišykite ir palikite maždaug 10-15 minučių, kol pradės putoti.
Žingsnis 4
Supilkite oparą į miltus.
Žingsnis 5
Užminkykite minkštą tešlą ir palikite 1,5-2 val. kilti.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 7
Į sūrį sudėkite minkštą sviestą. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Padalykite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną dalį ne plonai iškočiokite.
Žingsnis 9
Į plokštainio vidurį dėkite sūrio įdaro rutuliuką.
Žingsnis 10
Apsaugokite duonos plokštainio kraštus, suformuokite rutulį.
Žingsnis 11
Plonai iškočiokite rutuliuką ir viduryje padarykite nedidelę duobutę.
Žingsnis 12
Perkelkite į kepimo skardą, aptepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 13
30 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 14
Išimkite jį iš orkaitės.
Kategorijos