Imeretino stiliaus chačapuri receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-17

Imeretino stiliaus chačapuri receptas

Imeretijos stiliaus chačapuri (imeruli) yra populiarūs visame pasaulyje. Virtuvės šefai šį receptą ne kartą pritaikė pagal savo skonį. Kad nebūtų prarastas klasikinis būdas, 2010 m. Gruzija užregistravo chačapuri patentą ir tapo daug lengviau rasti tikrų Imeretijos chačapuri receptą. Juos kepkite ant matsoni (jį galite pakeisti natūraliu jogurtu), be mielių, su Imeretijos sūriu ir keptuvėje.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Imeretino stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą.

Žingsnis 2

Imeretino stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite maconus į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pastovėti.

Žingsnis 3

Imeretino stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Sūrį sutrupinkite rankomis dubenyje arba sutarkuokite tarka. Palikite jį ant stalo.

Žingsnis 4

Imeretino stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 8 dalis (vienam chačapuri reikės 2 dalių). Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius. Į apskritimo vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 4 lygias dalis. Paskirstykite įdarą ant tešlos, nesiekdami poros centimetrų iki kraštų. Uždenkite neįdaryta tešla ir užspauskite kraštus.

Žingsnis 5

Imeretino stiliaus chačapuri receptas Žingsnis 5
Dėkite khachapuri į įkaitintą keptuvę be aliejaus ir apkepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kepkite maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštus chačapurius patepkite gabalėliu sviesto.Gruzijoje nėra įprasta užsisakyti ar patiekti patiekalą tik sau, todėl geriau chačapurius supjaustyti porcijiniais trikampiais ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri paprastai valgomas rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, tačiau priešais svečius pastatomos tuščios lėkštės, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos