Publikavimo data: 2024-01-17
Imeretino stiliaus chačapuri receptas
Imeretijos stiliaus chačapuri (imeruli) yra populiarūs visame pasaulyje. Virtuvės šefai šį receptą ne kartą pritaikė pagal savo skonį. Kad nebūtų prarastas klasikinis būdas, 2010 m. Gruzija užregistravo chačapuri patentą ir tapo daug lengviau rasti tikrų Imeretijos chačapuri receptą. Juos kepkite ant matsoni (jį galite pakeisti natūraliu jogurtu), be mielių, su Imeretijos sūriu ir keptuvėje.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite maconus į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, paruoškite sūrio įdarą. Sūrį sutrupinkite rankomis dubenyje arba sutarkuokite tarka. Palikite jį ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Padalykite tešlą į 8 dalis (vienam chačapuri reikės 2 dalių). Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius. Į apskritimo vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 4 lygias dalis. Paskirstykite įdarą ant tešlos, nesiekdami poros centimetrų iki kraštų. Uždenkite neįdaryta tešla ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Dėkite khachapuri į įkaitintą keptuvę be aliejaus ir apkepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kepkite maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštus chačapurius patepkite gabalėliu sviesto.Gruzijoje nėra įprasta užsisakyti ar patiekti patiekalą tik sau, todėl geriau chačapurius supjaustyti porcijiniais trikampiais ir patiekti bendroje lėkštėje. Chačapuri paprastai valgomas rankomis, todėl paprastai nepateikiami jokie įrankiai, tačiau priešais svečius pastatomos tuščios lėkštės, kad jie galėtų įsidėti savo gabalėlį.
Kategorijos