Publikavimo data: 2024-06-13
Iškeptas kotletas
Kad mėsa taptų sultinga ir lengvai virškinama, ją reikia tiesiog daužyti plaktuku. Šiam maisto ruošimo būdui tikriausiai yra tūkstančiai metų ir net nežinoma, kas pirmasis jį išrado. Tačiau viena yra tiesa - patiekalas iš tiesų gaunasi neįtikėtinai minkštas ir išverda greičiau, jei tai darote teisingai. Pagal šį receptą galite pasigaminti gardžius keptus vištienos kotletus iš sluoksniuotos tešlos. Vietoj vištienos taip pat galite naudoti kiaulieną, jautieną, veršieną ar kalakutieną.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Kepkite daržoves aliejuje 5-7 minutes. Dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nubėgtų aliejaus perteklius.
Žingsnis 2
Apskrudinkite mėsą. Filė juosteles daužykite plaktuku su dantukais. Pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite keptus kotletus. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite baklažanų griežinėlius, tada kotletus, tada vėl baklažanus ir pomidorus. Pagardinkite druska, pabarstykite žolelėmis ir česnaku. Užpilkite majonezu plona srovele. Apibarstykite sūrio drožlėmis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Kategorijos