Publikavimo data: 2025-08-20
Ispaniška bulvių tortilija
Ispaniška tortilija visai nėra meksikietiška tortilija. Šis patiekalas gaminamas iš paprastų ir nebrangių, visada po ranka esančių produktų: bulvių, svogūnų ir kiaušinių. Šį variantą galima vadinti omletu su keptomis bulvėmis, tačiau klasikinis ispaniškos tortilijos gaminimo procesas skiriasi nuo omleto. Bulvių, svogūnų, kiaušinių kiekis ir jų pjaustymo būdas nėra griežta vertybė. Santykius galima šiek tiek keisti į vieną ar kitą pusę, atsižvelgiant į savo skonio pageidavimus.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Gilioje mažoje keptuvėje gerai įkaitinkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies 2 min. pakepinkite svogūnų puseles. Į svogūnus sudėkite bulves, gerai išmaišykite ir reguliariai maišydami kepkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tortiliją kepimui. Giliame dubenyje gerai išplakite vištienos kiaušinius su druska ir pipirais. Į kiaušinius sudėkite bulves ir svogūnus, išmaišykite, uždenkite dangčiu arba folija ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite tortiliją. Grįžkite puodelio turinį į įkaitintą keptuvę, uždenkite ir 5 min. kepkite ant vidutinės ugnies. Atsargiai apverskite tortiliją ir kepkite dar 3 minutes.
Kategorijos