Publikavimo data: 2024-06-08
Ispaniška česnakinė sriuba orkaitėje
Ispaniška česnakinė sriuba - įdomus patiekalas, gaminamas jautienos sultinio pagrindu. Išskirtinis sriubos bruožas - kiaušinis, kuris įdedamas dėl maistingumo ir neįprasto skonio derinio. O česnakas, derantis su prieskoniais, suteikia apetitą žadinantį aromatą. Įdomu tai, kad žodis "sriuba" yra prancūziškos kilmės, nors patys prancūzai jį pasiskolino iš lotynų kalbos, kur "suppa" reiškia "sultinyje mirkyta duona".
Žingsnis 1
Paskrudinkite bagetę. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite česnako skilteles ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Česnaką atidėkite į šalį ir į keptuvę sudėkite bagetės griežinėlius. Apkepkite jas iki auksinės spalvos ir perkelkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Į keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies įberkite paprikos, palaukite kelias sekundes ir supilkite jautienos sultinį. Suberkite kmynus, šafraną ir sudėkite kepintus česnakus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, maišydami skystį 5 min. minkykite česnaką.
Žingsnis 3
Dėkite sriubą į orkaitę. Padalykite patiekalą į keturis dubenėlius, į kiekvieną dubenėlį įmuškite po kiaušinį ir įdėkite po gabalėlį bagetės. Dėkite į įkaitintą orkaitę 3-4 minutėms, kol kiaušiniai iškeps.
Kategorijos