Publikavimo data: 2024-05-25
Ispaniška frittata su jaunomis bulvėmis, žirneliais ir paprikomis
Frittata - tai itališka kiaušinienė, kuri paprastai būna įdaryta mėsa, daržovėmis, dešra arba sūriu. Šiame recepte siūlome orkaitėje kepti fritatą su aštria kiaulienos chorizo dešra, jaunomis bulvėmis, svogūnais ir paprikomis ant švelnaus pieno kremo. Šį užkandį galima patiekti karštą arba šaltą, supjaustyti porcijomis ir sudėti į lėkštę su kitais užkandžiais.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių konvekciniu režimu. Smulkiais kubeliais supjaustykite chorizo, svogūną, geltonąją papriką ir juoduosius pipirus. Iš anksto virtas bulves supjaustykite storais žiedais.
Žingsnis 2
Išplakite kiaušinius su grietinėle ir šafranu.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir ant didelės ugnies kepkite visas daržoves, išskyrus bulves ir dešrą, kol jos taps auksinės spalvos. Įpilkite daugiau aliejaus ir sumažinkite ugnį.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį alyvuogių aliejumi. Ant dugno sudėkite bulvių griežinėlius, o ant viršaus - dešrą ir daržovių padažą iš keptuvės.
Žingsnis 5
Supilkite omleto masę ir atsargiai išmaišykite, paskirstydami įdarą po visą paviršių. Ant viršaus pabarstykite atšildytų žaliųjų žirnelių ir pašaukite formą į į įkaitintą orkaitę 7-10 minučių, kol omletas iškeps.
Žingsnis 6
Išimkite formą iš orkaitės ir apverskite fritatą ant lėkštės. Supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos