Publikavimo data: 2024-09-22
Įspūdinga kiauliena su bulvėmis, žolelėmis, ciberžole ir paprika
Kuo daugiau žolelių ir prieskonių sudedamųjų dalių pažįstamuose produktuose, tuo aukštesnis patiekalo statusas ir jo poveikis. Šiame recepte kiauliena marinuojama Provanso žolelių, garstyčių, ciberžolės ir paprikos mišinyje. Tokios pat sudėties padažas pateikiamas ir bulvėms. Ir jau įprasta kiauliena su bulvėmis gali pretenduoti į skonio šedevrą. Tokį patiekalą verta patiekti ne tik šeimos vakarienei, bet ir svečiams.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite skiltelėmis ir nusausinkite. Mėsą supjaustykite tokiais pat strypeliais, kaip ir bulvių skiltelės.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite garstyčias, majonezą, žoleles, ciberžolę, druską, pipirus ir papriką. Pusę marinato supilkite į bulves, o kitą pusę - į mėsą. Išmaišykite ir palikite pusvalandį marinuotis. Likus 15 minučių iki marinavimo pabaigos įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 190 laipsnių.
Žingsnis 3
Ant vienos formos pusės sudėkite bulves, o ant kitos - mėsą. Kepkite 1 valandą.
Kategorijos