Publikavimo data: 2024-05-26
Išskirtinė lašišos užtepėlė su daržovėmis
Lašišos užkepėlė su daržovėmis žavi žuvies skoniu, derančiu su grybais ir daržovėmis. Nepaisant modernios patiekalo interpretacijos, tai - jūros ir mažos prancūzų užeigos ant jos kranto skonis. Patiekalas su lašiša ir daržovėmis pranašesnis visais atžvilgiais - gaminimo trukmės, tekstūros, skonio ir aromato. Norint pasiekti rezultatą, verta paplušėti prie šios skanios žuvies, o patiekalas gali užimti deramą vietą net ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Žuvį pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite į kepimo indą ir aptepkite balzaminio acto ir citrinos mišiniu.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite keptuvėje su sviestu. Tada sudėkite tarkuotas morkas, maltus pipirus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Grybus ir kubeliais supjaustytus pomidorus atskirai marinuokite sojų padaže (nebūtina). Sutarkuokite sūrį. Tada sumaišykite jį su grietine, kad gautųsi tirštas padažo mišinys.
Žingsnis 4
Ant žuvies tolygiai sudėkite keptas morkas ir svogūnus. Ant viršaus užtepkite sūrio ir grietinės padažo. Tada pakaitomis marinuokite sojų padaže marinuotus grybus ir pomidorus. Siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.
Kategorijos