Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa

Prancūzišku būdu paruošta mėsa, iškepta orkaitėje, pasidaro su apetitą keliančia sūrio plutele, po kuria išlieka sultinga ir švelni mėsos tekstūra. Pagal vieną iš versijų, recepto ištakos siekia rusų grafą Orlovą, kuriam šį patiekalą gamino prancūzų virėjas Urbain Dubois. Tada ši mėsa buvo gaminama per šventes, o dabar daugelis žmonių gali sau ją leisti sekmadienio popietę ar net įprastai vakarienei, nes iš esmės ji gaminama paprastai.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
252 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę. Supjaustykite mėsą plonomis plokštelėmis arba juostelėmis skersai pluošto ir maždaug 0,8 cm storio. Apskrudinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoniais.

Žingsnis 2

Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa Žingsnis 2
Sudėkite mėsą vienu sluoksniu ant keptuvės dugno. Ją visiškai uždenkite plonais žiedais supjaustytais svogūnais. Aptepkite majonezu ir ant viršaus užberkite smulkiai supjaustytų grybų arba agurkų. Aptepkite likusiu majonezu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 3

Keptuvę pašaukite į iki 200-250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių, kad sūris sustingtų. Tada sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir palaikykite orkaitėje apie valandą. Jei dar labiau sumažinsite temperatūrą ir kurį laiką palaikysite mėsą orkaitėje, ji taps dar minkštesnė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos